Új JUTADACH THERMOISOL tető és homlokzati fóliák

A JUTA as bemutatja a JUTADACH THERMOISOL új termékeit. Kitűnően nagy szilárdságú hordozó poliészter nemszőtt anyagból, valamint vízállóságot és légtömörséget biztosító poliuretán rétegből készülnek. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a membránok hosszabb élettartammal és hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek.

A ČSN 73 1901 (2011/03) tetőterv-szabvány felülvizsgálata során többek között megváltozott a nómenklatúra, ahol a biztosítási vízszigetelés helyett a pontosabb kiegészítő vízszigetelő réteg kifejezést használják.

A nómenklatúra változása a tetőszerkezet e gyakran elhanyagolt, a projektdokumentációban nem kellően meghatározott, és sajnos gyakran hibásan beépített rétegének szemléletében is változást kell, hogy hozzon.

Ezen okok miatt nagyon kívánatos ennek a rétegnek a részletes meghatározása a projektben. A tetőszerkezet szigetelésénél célszerű hőszigeteléssel vagy diffúz zsaluzattal érintkező érintkező membránokat alkalmazni, az Sd  < 0,3 m páraáteresztő képességet az építési projektben meg kell adni.

Ha a projektdokumentációban nincs megadva az Sd páraáteresztőképességi paraméter , az építés során az érintkező nagy diffúzív membránt ki lehet cserélni olyan érintkezésmentes anyagra, amelynek  Sd  > 0,3 m. Ebben az esetben alacsonyabb folytonos funkciót kell létrehozni. szellőzőrés a kiegészítő vízszigetelő réteg alatt. Az alsó szellőzés azonban nem lehet működőképes, ha a tetőben van egy vályú, és csak nagyon nehezen megoldható tetőablakkal, tetőablakkal, sarkokkal stb.

Napjainkban sok esetben nem helyi tervezőiroda dolgozza fel a tetőprojektet, sőt gyakran még a kivitelező cég sem helyi, és az építkezés helyének nem ismerete miatt gyakran figyelmen kívül hagyják a fontos helyi adottságokat. Ez elsősorban a fokozott szélhatásnak kitett épületekre vonatkozik, amelyek lehetnek önálló épületek, falu szélén vagy dombon álló épületek, illetve a környező épületeket meghaladó épületek, illetve magasabban fekvő épületek is. További negatív hatást jelentenek a lejtés irányában 10 m-nél hosszabb tetőfelületek, amelyekre automatikusan fokozott követelményeket kell támasztani, mind a felhajtott burkolat típusával és tömítettségével (meghatározott biztonságos lejtés beállítása), mind a megfelelő választással kapcsolatban. kiegészítő vízszigetelés (tető alatti fólia). Ha az új építéseket nézzük, különösen az alacsony energiafelhasználású vagy passzív épületek kapcsán, egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a tetőfedős tetők lejtése csökken, és a biztonságos dőlésszög alá kerül.


Jutadach Thermoisol

A JUTA as ilyen esetekre mutat be új termékeket JUTADACH THERMOISOL néven . Kitűnően nagy szilárdságú hordozó poliészter nemszőtt anyagból, valamint vízállóságot és légtömörséget biztosító poliuretán rétegből készülnek. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a membránok hosszabb élettartammal és hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek. Hozzá kell tenni, hogy a kiegészítő vízszigetelés ára csak töredéke a tetőszerkezet árának, de a funkciója sem kevésbé fontos. Ezért mindenképp megéri beruházni egy magasabb osztályú anyagba a további vízszigetelő rétegekhez.

A JUTADACH THERMOISOL 2AP membrán lehetővé teszi a tetőfedés biztonságos lejtését, ha a tető lejtése kisebb, mint az alkalmazott hajtogatott tetőfedés biztonságos lejtése, akár 6°-kal (DHV 2C tömítettségi fok). Nem szabad azonban túllépni a burkolat határlejtését és a membrán minimális 10°-os lejtését. Az ilyen alkalmazásokhoz megfelelő tengelykapcsoló és tömítő alkatrészek állnak rendelkezésre.

Fűtési költségek megtakarítása

A JUTADACH THERMOISOL közvetlenül hőszigetelésre vagy diffúz zsaluzatra, azaz kétrétegű tetőszerkezetre alkalmazható, és lehetővé teszi a szarufák teljes magasságának felhasználását a hőszigetelés beépítésére.


Jutadach Thermoisol 2AP

A membránfelület kiváló légtömörségének és a membrán átfedések minőségi ragasztásának köszönhetően ezekkel az integrált szalagokkal a hőszigetelő felső rétegében nincs légmozgás, ami hozzájárul a megfelelő működéséhez és a felmelegedés jelentős csökkenéséhez. költségeket. A hőszigetelést ilyenkor nem befolyásolja a külső levegő áramlása a membrán feletti szellőzőrésben vagy az erős szél. A membrán 2x nagyobb hőellenállással rendelkezik, mint más szokásos membránok.

Kiváló légtömörségével (0,00 m 3 /m 2 .h 600 Pa nyomásig) tűnik ki. Megjelenik a JUTADACH THERMOISOL 2AP változat is , két integrált szalaggal az átfedések tökéletes ragasztásához .

Magától értetődik, hogy az alapvető követelmények teljesülnek, és még valami

Természetesen kiváló vízálló. Az anyag megfelel az EN 1928 szerinti W1 osztálynak, még az öregítési teszt, az ún. hőteszt után is. A JUTADACH THERMOISOL membrán a Berlini Műszaki Intézet dinamikus esőtesztjén is sikeresen, az elérhető legjobb eredménnyel teljesítette.

A JUTADACH THERMOISOL membránok nagy mechanikai szilárdsággal rendelkeznek (szakítószilárdság 450/300 N/5 cm, szakítószilárdság 300/350 N), és akár 1,4 m-es szarufatávolságig is használhatók fokozott szél- és hóhatásnak kitett területeken. Megfelelnek a német biztonsági előírásoknak, lehetővé téve a biztonságos járást a léceken.

Az anyag hőállósága +100 °C-ig terjed, a membrán könnyen ellenáll a nyári hőmérsékleti terhelésnek.CE műszaki adatlap Jutadach Thermisol

Szélvédő szellőztetett homlokzatokhoz nyitott hézagokkal

A JUTADACH THERMISOL WB (2AP) membrán fokozott UV-stabilizátorral rendelkező változata kifejezetten szellőztetett homlokzati rendszerekhez készült, a külső burkolat nyitott hézagokkal, mint vízszigetelő szélgát, amely megvédi a hőszigetelést az időjárási viszonyok negatív hatásaitól.CE műszaki adatlap Jutadach Thermoisol WB


Deszkás homlokzat


A Jutadach Thermoisol WB

Magas páraáteresztő képessége ( Sd 0,2 m) miatt  diffúzan nyitott szerkezetekhez is használható. A homlokzati burkolat nyílásai, illesztései akár 30 mm méretűek is lehetnek, ugyanakkor a nyílások felülete a homlokzat területéhez viszonyítva maximum 30% lehet.