JUTADACH 210 SUPER 2AP

JUTADACH 210 SUPER 2AP

     JD210P   4567212151377A

HÁLÓERŐSÍTÉSŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA   SZÉLZÁRÓ ALÁTÉTHÉJAZAT BEÉPÍTETT KÉTOLDALI RAGASZTÓCSÍKKAL
Kiszerelés : 1,5m x 50m = 75m²
Felülettömeg :  210 gr/m²
Vízzáróság : W1
Tűzvédelmi besorolás : E
Páraáteresztő képesség (Sd érték) : 0,03 m
Szakító szilárdság : 490 / 460 N/50mm
Nyúlás : 45 / 70 %
Szegszakító ellenállás : 500 / 450 N
Hőállóság : -40 / +80 °C
Tekercssúly (g): 16800 g
Tető minimális hajlásszöge : 10 °

A TERMÉKEK VISZONTELADÓINKNÁL MEGVÁSÁROLHATÓAK.

Termék leírása: A JUTADACH SUPER 210 négy rétegű , víz szigetelő alátétfólia, mely áll két külső merevített, szilárdságot biztosító szövetlen anyagból, egy belső víz szigetelő rétegből, és egy plusz hálóerősítésből. Ezzel lehetővé válik a nagyobb távolság a szarufák között. A fólia páraáteresztő tulajdonsága mellett, megvédi a tetőszerkezetet és a hőszigetelést az időjárás káros hatásaitól , véd az esőtől , portól, porhótól és széltől. A tetőfólia kétoldali ragasztósávval van ellátva, mely által a szerkezet szél és víz záróvá tehető. Felhasználható minden ferde tetőszerkezetre. Fektethető közvetlenül a hőszigetelésre, vagy az arra épített deszkázatra.

Nincs szükség a fólia alatt légrés kialakítására. A teljes szarufamagasság kitölthető szigetelőanyaggal. Robosztus összetétele, lehetővé teszi vele a munkát , olyan tetőszerkezetnél is, ahol nagy a teherhordó szerkezet fesztávolsága /szarufa , kötőgerenda/ , ahol gyakori az erős szél , vagy alacsony a tetőhajlat. Alkalmazható függőleges falaknál homlokzati fóliaként.. Amennyiben a gyártói utasítás szerint a megfelelő kiegészítőkkel az áttörések , valamint csatlakozások és átfedések vízzáró módon vannak kialakítva, a JUTADACH SUPER 10°-os tetőhajlattól beépíthető.

/A hálóerősítésnek és magas szakítószilárdságnak köszönhetően, kifejezetten jó választás fújt szigetelés esetén . /

Beépítése:

 A tetőfóliát gyűrődés mentesen , a nyomtatott oldalával a héjazat felé kell fektetni .A beépítést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig, min.15 cm átlapolással. A fóliát a cseppentő lemezre kell ragasztani. 22° alatt a szerkezetet szilárd burkolattal kell ellátni. A fólia deszkázatra fektethető, járható. A fólia hosszanti toldásait  (az ellen léc alatt ) JUTADACH MASTIC SUPER ragasztóval kell tömíteni.

A tetőszerkezeten áthatoló elemek ( csövek , antennák, szellőzők, kábelek )tömítésére a JUTADACH SP SUPER diffúz ragasztószalag használható. Alkalmas a fólián keletkezett kisebb sérülések javítására is.

  A tetőfóliát rozsdamentes  lapos fejű szeggel, tűzőgéppel erősítjük fel,/mindig csak az átfedésnél/ és  tetőléccel biztosítjuk, melyek mérete legalább 5×5 cm. Amennyiben a hajlásszög csökken , vagy a szarufahossz nő, az ellen léc mérete változhat .

  Abban az esetben ha az összes csatlakozás átlapolás és áttörés vízzáró módon van kialakítva(a gyártói utasítás szerint, a megfelelő Juta kiegészítőkkel )akkor a tetőfólia 8°-tol beépíthető.      Az ellen lécek alá JUTADACH TPK SUPER szalagot kell használni, főleg az alacsony hajlatú tetőszerkezeteknél. (17° alatt) Szegtömítésre használható a JUTADACH THK szegtömítő folyadék is.

Ez biztosítja a szerkezet vízállóságát, abban az esetben is , ha a fólia kidomborul a héjalás irányába.

 Ha a tetőfóliát impregnált alapra fektetjük, meg kell várni annak teljes kiszáradását. A fólia érzékeny az olajokra és kenőanyagokra. A gépekből a fóliára jutott olaj , a fólia elszíneződéséhez vezethet, ami károsodást nem feltétlenül okoz, de mindenféleképpen esztétikai probléma. 

Gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a fedélhéjazat alatt. A légnyílásokat biztosítani kell a behatoló állatok ellen.

 Biztosítani kell a szellőzést az eresznél, valamint a tetőgerincnél.

Figyeljünk a részletekre, a fedés előtt távolítsunk el minden szennyeződést a fóliáról, ami akadályozhatja a szabad légáramlást, vagy a víz lefolyását. A tetőfedést a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el. A tekercsek PE fóliába vannak csomagolva. Raktározni tiszta száraz helyen kell . Óvni kell az UV sugárzástól felhasználás előtt, és a tetőszerkezeten  is.

/Nem árt tudni, hogy abban az esetben, ha a páraáteresztő fólia nem érinkezik szigetelőanyaggal, akkor tulajdonságai megegyeznek a párazáró fóliákkal. Párazáróként visekedik. Tehát ha a tetőtér nem szigetelt (nincs a szarufaköz szigeteőanyaggal kitölve) akkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a fólia mindkét oldalán. Valamint szükség van a tetőcsúcson foliasapka kialakítására. Ellenkező esetben a fólián párakicsapódás jelentkezhet./

A fóliacsíkok összeragasztása: 

1. Illeszd össze a  fóliacsíkokat a megfelelő átfedéssel

2. Egyszerre távolítsd el mindkét ragasztócsíkról a védőfóliát

3. Simítsd el a felületet. Ha nincs szilárd felület a fólia alatt, a ragasztás nem lesz megfelelő !

             

További információk

Hidrosztatikus nyomáspróba :

>500 cm

Csomagolás :

30 tekercs / raklap (2250 m2)

DOP (cz)

Letöltés

DOP (en)

Letöltés

Teljesítménynyilatkozat (hu)

Letöltés

Termék adatlap (hu)

Letöltés

Termék adatlap (cz)

Letöltés

TEMÉKKÍSÉRŐ LAP

Letöltés