JUTADACH TPK SUPER

JUTADACH TPK SUPER

         JDTPK  5902015008200A

EGYKOMPONENSŰ FOLYÉKONY SZEGTÖMÍTŐ

Hossz: 15 m
Szélesség: 50 mm
Súly : 1265 g
Beépítési hőmérséklet : +5°C  / +40°C
Hőállóság : -40°C / +80°C
Raktározási hőmérséklet : +5°C / +25°C
Nyúlás : 1000 %
Fedőanyag : Szilikonfólia

Ajánlott viszonteladói ár: 5 900 Ft/tekercs

A TERMÉKEK VISZONTELADÓINKNÁL MEGVÁSÁROLHATÓAK.

A JUTADACH TPK SUPER  

 Egy lágy és rugalmas polietilénből készült egyoldalas ragasztószalag, buti kaucsuk bevonattal. A szalagot az ellen léc alá kell ragasztani. A tetőfóliát ellen léccel kell biztosítani a szarufán, melyek rögzítései azt átlyukasztják.  Az így keletkezett lyukakon, nedvesség kerülhet a tetőszerkezetbe. Pláne abban az esetben, ha alacsony a hajlászög (ezáltal  lassúbb a csapadék lefolyása ) , vagy az alátétfólia kidomborodik a héjalás irányába. A szegtömítő szalag alkalmazásával megakadályozható a nedvesség bejutása a szerkezetbe.

Hogy kerülhet nedvesség a tetőhéjalás alá ?

  Hazai időjárási körülmények között a csapadék - a szél torlónyomásának hatására- a vízküszöb értékének megfelelő magasságáig (40-50 mm-ig) a gravitáció ellenében (felfelé) is áramlik , ezért a héjazat alá jut .A torlónyomás következtében az átfedési és toldási hézagokon keresztül porhó bejutásával is számolni kell.  A téli hótakaró tetőfedéssel érintkező felületén a hőveszteség  következtében víz film alakul ki, ami a hóréteg tömegéből adódóan hidrosztatikai nyomás alá kerül, és visszatorlódik a héjazat alá.  Eresz vagy csatorna környezetében a visszafagyott olvadék ún. "jégsáncot" képez , ami további visszatorlódást eredményez. A belső térből kiáramló magas páraterhelés, vagy tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén, illetve gyors hőmérsékletváltozáskor a meleg, nedves levegő a tetőfedő elemek belső felületén kicsapódhat .

Belső oldali párazárás esetén is alkalmazható. Használatával megakadályozható a csavarok mellett a pára bejutása a szerkezetbe.

 

 

 

 

 

.

További információk

Csomagolás :

12 tek / doboz

Folyóméter ár :

390 Ft

Termék kísérőlap :

Letöltés

Segédanyagok 1 :

Letöltés

Segédanyagok 2 :

Letöltés