.JUTADACH 160 MASTER

.JUTADACH 160 MASTER

     JD160   4521160150877AA

HÁLÓERŐSÍTÉSŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA   SZABADONFEKVŐ ALÁTÉTHÉJAZAT
Kiszerelés : 1,5m x 50m = 75m²
Felülettömeg :  160 gr/m²
Vízzáróság : W1
Tűzvédelmi besorolás : E
Páraáteresztő képesség (Sd érték) : 0,02 m
Szakító szilárdság : 420 / 420 N/50mm
Nyúlás : 25 / 20 %
Szegszakító ellenállás : 390 / 360 N
Hőállóság : -40 / +80 °C
Tekercssúly (g): 12250 g
Tető minimális hajlásszöge : 15 °

RENDELÉSRE

A TERMÉKEK VISZONTELADÓINKNÁL MEGVÁSÁROLHATÓAK.

A JUTADAC 160 MASTER háromrétegű tetőfólia .Plusz hálóerősítéssel. Vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat. Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható  homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra is fektethető. Beépíthető 15 ° hajlásszögtől. A plusz hálóerősítésnek köszönhetően sokkal ellenállóbb , az igénybevételekkel szemben.  Deszkázatra fektetve járható. A fóliát a szarufákra vagy deszkázatra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5 x 5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között .Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal ,vagy az arra épített diffúz deszkázattal.(NEM OSB) Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására .Természetesen itt is megtartva a megfelelő rétegrendet. Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Abban az esetben ha a fóliát cserepes lemez , trapéz lemez vagy sötét színű tetőfedő anyag alá építjük be, fokozottan ügyelni kell a szerkezet szellőztetésére.

A JUTADACH 160 MASTER tetőfólia nem rendelkezik beépített kétoldali ragasztócsíkkal . A szélzáró tetőfóliával, növelhető a szigetelés hatékonysága. Használd a fóliacsíkok összeragasztásához a JUTADACH SP 38 kétoldali ragasztószalagot, vagy az átlapolások külső leragasztásához a JUTADACH SP SUPER diffúz javítószalagot.

A hálóerősítésnek köszönhetően A JUTADACH MASTER fólia nagyobb szakító szilárdsággal rendelkezik. Kevésbé nyúlik. Akár nagyobb szarufatávolság is áthidalható vele. Fújt szigetelés esetén nem púposodik ki a héjalás irányába, ezáltal nem csökken a szellőzési keresztmetszet.

Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal , akkor párazáró fóliaként fog viselkedni. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is. A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.

A tetőfólia a rákerülő olajokra érzékeny. A fóliára került kenőanyag, annak elszíneződését okozza. A fólia szerkezetét nem károsítja, de mindenképpen esztétikai probléma.  

 

Ne használd kétszeresen szellőztetett tetőszerkezetnél. Ha a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal, párazáróként fog viselkedni. A tetőgerincen nem hajtható át. Fóliasapkát kell kialakítani.

Használd a Juta segédanyagait a gondos kivitelezéshez.

 

A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák, szerkezetükből adódóan fokozottan érzékenyek az UV káros hatásaira. Ezért velük a munkát úgy kell ütemezni , hogy minél rövidebb ideig legyenek kitéve az időjárás káros hatásainak. Beépítésük után mielőbb gondoskodni kell a végleges fedés kialakításáról. Ha ez nem lehetséges , a fóliát ideiglenes takarással védeni kell.

További információk

Hidrosztatikus nyomáspróba :

> 500 cm

Csomagolás :

30 tekercs / raklap ( 2250 m2 )

Szabvány :

EN 13859-1:2010

VTSZ

3921

DOP (cz)

Letöltés

Technikai adatlap (cz)

Letöltés

Termék leírás

Letöltés

Termék adatlap

Letöltés

Teljesítménynyilatkozat

Letöltés

DOP (en)

Letöltés

JUTA alkalmazási útmutató 2023 (cz)

Letöltés

Termék adatlap 2AP

Letöltés

Teljesítménynyilatkozat 2AP

Letöltés

Termék kísérőlap (en)

Letöltés

Segédanyagok :

Letöltés