JUTADACH 95

JUTADACH 95

     JD160   4521160150877AA

HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA   SZABADONFEKVŐ ALÁTÉTHÉJAZAT
Kiszerelés : 1,5m x 50m = 75m²
Felülettömeg :  100 gr/m²
Vízzáróság : W1
Tűzvédelmi besorolás : E
Páraáteresztő képesség (Sd érték) : 0,02 m
Szakító szilárdság : 220 / 140 N/50mm
Nyúlás : 40 / 70 %
Szegszakító ellenállás : 80 / 90 N
Hőállóság : -40 / +80 °C
Tekercssúly (g): 7750 g
Tető minimális hajlásszöge : 17 °

RENDELÉSRE

Ajánlott viszonteladói ár: 460 Ft/m2

A TERMÉKEK VISZONTELADÓINKNÁL MEGVÁSÁROLHATÓAK.

A JUTADACH 95 háromrétegű tetőfólia , vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat. Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható  homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra nem fektethető. A fóliát a szarufákra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5 x5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között . Beépíthető 17°-os hajlásszögtől. (9,648%)

Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal , akkor párazáró fóliaként fog viselkedni. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is. A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.

Az átfedett fóliacsíkok ragasztásához a JUTADACH SP 38 kétoldali ragasztószalag használható. Az átlapolások külső leragasztásához, a kisebb sérülések javításához, valamint a tetőszerkezeten áthatoló elemek (csövek, antennák, kábelek ) tömítéséhez a JUTADACH SP SUPER javítószalag alkalmazása javasolt.

Nem járható. Óvni kell a  sérülésektől. Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal. Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására . Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Kis fajsúlya miatt használata nem javasolt cserepes lemez ill. trapéz lemez alá , mivel itt az átlagosnál magasabb hőmérséklet is keletkezhet. Ebben az esetben egy vastagabb fólia beépítése szükséges, és fokozottan ügyelni kell a tetőszerkezet megfelelő szellőztetésére.

A JUTA Lélegző 95  fólia  javasolt felhasználása.

Födémszigetelésnél a szálas szigetelőanyag takarására. Tetőfóliaként alacsony fajsúlya miatt nem a legjobb választás. Még megfelelő szellőzés esetén is nagy a fólia károsodásának veszélye. Ne használd kétszeresen szellőztetett tetőszerkezetnél. Ha a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal, párazáróként fog viselkedni. A tetőgerincen nem hajtható át. Fóliasapkát kell kialakítani.

Ebben az esetben válassz egy erősebb non contact fóliát

pld.  JUTAFOL D 96 AG   vagy  JUTAFOL DTB 150. 

 

A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák, szerkezetükből adódóan fokozottan érzékenyek az UV káros hatásaira. Ezért velük a munkát úgy kell ütemezni , hogy minél rövidebb ideig legyenek kitéve az időjárás káros hatásainak. Beépítésük után mielőbb gondoskodni kell a végleges fedés kialakításáról. Ha ez nem lehetséges , a fóliát ideiglenes takarással védeni kell.

 

.

További információk

Csomagolás :

30 tekercs / raklap (2250 m2)

Hidrosztatikus nyomáspróba :

>250 cm

Légáteresztő képesség :

<0,02 [m³/( m².h.50Pa)]

Hideghajlíthatóság :

– 20°C

DOP (en)

Letöltés

DOP (cz)

Letöltés

Termék adattábla (en)

Letöltés

Termék adattábla (cz)

Letöltés