BRAMAC SZELLŐZŐ FÓLIAGYŰRŰ

BRAMAC SZELLŐZŐ FÓLIAGYŰRŰ

Szín :                                                                    FEHÉR

Gyűrű belsö átmérő :                                            100 mm

Szellőzőrács kölső átmérő :                            150 mm

Gyártó :                                                            BRAMAC

Anyag  :                                                               Műanyag

 

Ajánlott viszonteladói ár: 1 950 Ft/db

A TERMÉKEK VISZONTELADÓINKNÁL MEGVÁSÁROLHATÓAK.

Bramac fóliagyűrű beépítetlen padlásterek pontszerű kiszellőztetésére alkalmas, elsősorban kontyolt tetőknél, ahol az éleknél a teljes vonal menti megnyitást el szeretnénk kerülni.
Nem páraáteresztő és páraáteresztő tetőfóliák esetén is javasolt beépíteni, hiszen beépítetlen padlástér esetén a páraáteresztés nem funkcionál.

Hidegpadlás esetén, vagyis amikor a szarufaközben nincs szigetelőanyag, gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a fóla mindkét oldalán. Ilyenkor beépítés szempontjából nincs különbség abban hogy a fólia párazáró vagy páraáteresztő. Mivel a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal így tulajdonságaik meg fognak egyezni. Tehát mindkettő párazáróként fog viselkedni. Ugyanis a diffúzió csak abban az esetben tud létrejönni ha a fólia a két oldala között nyomáskölönbség jön létre. Ez csak akkor valósulhat meg ha a fólia belső oldalának nekinyomott szigetelőanyagban felmelegszik a levegő és az abban lévő pára nyomása megnövekszik. Így az át tud jutni a fólia külső oldalára, ahol azt a kialakított légrésben áramló levegő azt eltávolítja.

 

Higepadlás esetén a fólia a gerincen nem hajtaható át mert a sátorhatás kövekeztében ez párakicsapódáshoz vezethet. Ilyenkor a gerinc előtt a fólia vezetésát meg kell szakítani, és azt egy másik fóliasávval át kell takarni. Egy úgynevezett fóliasapkát kell beépíteni, hogy a csúcs alatt felgyülemlő pára el tudjon távozni.

 

Nem szigetelt szerkezet esetén tehát nem célszerű egy páraáteresztő fólia beépítése, mivel ezek szerkezetűkből adódóan fokozottan érzékenyek a káros hatásokra / magas hőmérséklet, UV sugárzás, erős szél / ami által a bennük található membrán károsodhat, es a fólia beázhat. Célszerűbb egy NON CONTACT fólia pl: JUTAFOL DTB 150 beépítése.

Nem elég azonban a fóliasapka beépítése , ha a fóliasapkán át kiáramló levegőnek nincs utánpótlása. Tehát a kéményhatás nem tud beindulni. Ez akkor alakulhat ki ha a födémszigetelés neki lett nyomva a fóliának, ezáltal elzárva így a levegő útját. És semmi nincs ami a szellőzést biztosíthatja pl: kibúvóablak , vagy szellőzőrés -sátortető esetén a tűzfalon.

Ilyenkor jelenthet megoldást  egy fóliagyűrű beépítése a fóliázás alsó részére. Próba képpen egy egy szarufaközbe. Ezáltal a levegő körforgása megindul és kiszellőzik a fólia belső felülete is.

 

Amennyibe hidegpadlás esetén a kivitelezés során nem került beépítésre fóliasapka, és párakicsapódást tapasztalunk, akkor is megoldást nyújthat a szellőzőgyűrű beépítése. De ez eseben a fóliázás alsó és felső részébe is. Ezáltal megvalósítható a megfelelő szellőzés.

 

 

 

A fóliagyűrű beépítése:

  

  

További információk

Csomagolás :

5 db/ csomag 10 db/ doboz

A fóliagyűrű beépítése

Letöltés

Beépítés

Letöltés

Megfelelőségi nyilatkozat :

Letöltés