FÖDÉMSZIGETELÉS

Kis fajsúlya miatt ne ezt a fóliát  használjuk . A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák érzékenyek a magas hőmérsékletre. Minél vékonyabb a fólia annál sérülékenyebb a belső membrán. Szigetelt szerkezet esetén válasszunk inkább szélzáró alátéthéjazatot, mivel ezzel növelhető a szigetelés hatékonysága.

Beépítése hidegtetőre azért nem ajánlott, mivel ha a páraáteresztő fólia nem érintkezik szigetetőanyaggal , párazáróként fog viselkedni. Belső felületén a pára a sátorhatás miatt kicsapódhat,esetleg meg is fagyhat.

Ebben az esetben gondokodni kell a  megfelelő szellőzésről a a fólia mindkét oldalán. A fólia a gerincen nem hajtható át . Fóliasapkát kell alkalmazni.

Használjuk inkább födémszigetelésnél a szigetelőanyag védelmére.Terítsük a szigetelőanyagra , ezáltal megvédhetjük azt az esetlegesen bejutó nedvességtől és portól.

Valamint egy zárt rendszert hozunk létre , ami növeli a szigetelés hatékonyságát. A légmozgás nem szellőzteti ki .

Az átfedéseket ragasszuk le JUTADACH SP SUPER vagy REWAXX TOPBAND 50 ragasztószalaggal. 

Természetesen a szigetelőanyag alatt gondoskoni kell a megfelelő párazárásról, amit létömören kell lefektetni. Gondoskodni kell minden átfedés és tetőáttörés megfelelő tömítéséről. Ehhez a fóliához ajánlott ragasztó és tömítőanyagokat használjuk.